Swedish House Invest: gemakkelijk een huis kopen

      Reacties uitgeschakeld voor Swedish House Invest: gemakkelijk een huis kopen
Deel deze pagina

Een huis in Zweden kopen doe je normaal via een Zweedse makelaar. Dat kan lastig zijn. “De Zweedse makelaar verdedigt enkel zijn dossier als verkoper”, is de ervaring van Swedish House Invest AB, een bedrijf met Vlaamse wortels dat de aspirant-huizenkoper van begin tot eind begeleidt.

“Ik onderhandel met verkoper of immokantoor om de prijs naar beneden te halen, in het voordeel van de koper”, vertelt de zaakvoerder die zelf enkele jaren geleden naar Zweden verhuisde. “Ook bekijken we samen met de koper of er eventuele gebreken en kosten zijn aan het gebouw dat ze willen kopen.”

Ervaren makelaar

Swedish House InvestSwedish House Invest AB heeft vele jaren ervaring in de wereld van kredieten en woninverkoop.  Vanuit Värmland, Zweden, adviseert de onderneming al sinds 2014 Nederlanders, Belgen en Duitsers bij het investeren in onroerend goed. “Ons belang ligt bij een lage prijs voor de koper”, is de boodschap.

De meeste Zweedse makelaars verdienen een commissie op basis van de verkoopprijs. Daarom is het belangrijk voor ze dat het huis duur wordt verkocht. Swedish House Invest rekent een vast tarief voor de bemiddeling, ongeacht de verkoopprijs van de woning.

Huis in Zweden kopen lastig door taal

Niet alleen onderhandelt het bedrijf met makelaar en verkoper over de prijs, ook bezichtigt Swedish House Invest desgewenst het pand en is de onderneming behulpzaam bij de aankoopakte. Een huis in Zweden kopen is voor Nederlanders en Vlamingen vaak lastig vanwege de taal. Hoewel een makelaar vaak wel Engels praat, is al het papierwerk uitsluitend in het Zweeds.

“Daarnaast zijn er nog bijkomende kosten, zoals registratie, expertise, energie-attest en een attest voor de schoorsteen waar kopers zich vaak onbewust van zijn”, stelt het bedrijf. Daarom doet de woningbemiddelaar ook alle administratie voor de koper in Zweden. Hierbij horen ook zaken als aanmelding bij de belastingdienst en overname van elektriciteit.

Staat van de woning

Swedish House Invest AB is gevestigd in Filipstad. Värmland is het voornaamste werkgebied, met name de streek rond Filipstad, Hagfors en Munkfors. “De woningmarkt loopt vlot in Värmland daar de prijzen er lager zijn dan in de rest van Zweden, en stukken goedkoper dan in Nederland, België en Duitsland.”

Toch moet het kopen van een huis in Zweden niet worden onderschat. De aankoopprijs is misschien laag, maar vaak blijft het daar niet bij. “Belangrijk is ook dat de woning zoveel mogelijk in goede staat is, omdat verbouwing in Zweden duur uitvalt. Een renovatie laat de werkelijke prijs van de woning dan ook stijgen”, zegt de zaakvoerder.

De diensten van het bedrijf beperken zich niet tot de koop van Zweedse huizen. Ook bedrijfspanden kunnen via Swedish House Invest worden aangekocht of verkocht. Mensen die nieuw willen bouwen, kunnen zo nodig tijdens het hele proces rekenen op hulp. Tevens zorgt de onderneming voor het beheer en de verhuur van huizen. Dat is aantrekkelijk voor wie een vakantiehuis in Zweden heeft dat grote delen van het jaar onbewoond is.

Swedish House Invest is gemakkelijk te benaderen via de website van het bedrijf.


Deel deze pagina