Met De Jong Verhuizingen naar Zweden: “We willen de klant tevreden achterlaten”

      Reacties uitgeschakeld voor Met De Jong Verhuizingen naar Zweden: “We willen de klant tevreden achterlaten”
Deel deze pagina

Waarop moet je letten als je gaat verhuizen naar Zweden? Bij De Jong Verhuizingen weten ze het antwoord. Elke maand rijden ze wel twee of drie keer naar Zweden of een ander Scandinavisch land, om Nederlanders, Belgen en Duitsers te verhuizen. Ook mensen die terugkeren maken gebruik van het verhuisbedrijf. Peter de Jong, verhuisadviseur bij het bedrijf uit Woudsend, geeft tekst en uitleg.

(lees door onder de foto)

Verhuizen naar Zweden met De Jong

De Jong Verhuizingen is een familiebedrijf dat al meer dan honderd jaar bestaat. De verhuizers van het bedrijf kunnen met hun moderne verhuiswagens overal in Scandinavië komen, maar in de praktijk rijden ze het vaakst op het zuidelijke deel van Zweden en Noorwegen. Daar willen de meeste emigranten wonen, want de werkgelegenheid is er het grootst. Bij de steden staan Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall en Umeå bovenaan omdat De Jong Verhuizingen ook mensen verhuist die speciaal voor hun werk (tijdelijk) noordwaarts gaan. Dit doen ze via hun relocation service.

Zwedengangers van alle leeftijden

Hun klanten zijn van alle leeftijden, vertelt Peter de Jong. “Het gros zijn jonge gezinnen met of zonder kinderen, maar we verhuizen ook ouderen die van hun pensioen willen genieten. Bij jonge gezinnen is er vaak een van het gezin die als expat bij een bedrijf in Noorwegen, Zweden of Denemarken gaat werken waardoor de ander ook op zoek gaat naar een passende functie. Daarnaast verhuizen wij met grote regelmaat studenten die hun master gaan afronden of juist een minor gaan volgen op de universiteit van Uppsala of Stockholm.”

De Jong Verhuizingen rijdt in alle jaargetijden op Scandinavië, dus ook in de winter. “Doordat onze verhuiswagens uitgevoerd zijn met de modernste materialen op het gebied van verhuiswagenverwarming, winterbanden en sneeuwkettingen zijn we in staat om met eigen verhuiscrew en materieel het hele jaar door verhuizingen uit voeren. Onze verhuisteams bestaan uit ervaren chauffeurs en verhuizers. Ook tijdens barre winterse omstandigheden leveren we inboedels af.”

Naar Zweden verhuizenWaarop letten bij verhuizen naar Zweden

Waarmee moet je als emigrant rekening houden als het op verhuizen aankomt? Het komt vooral aan op goede planning, weten ze bij De Jong Verhuizingen. “Veel emigranten in spe komen in tijdnood omdat het aanvragen van een persoonsnummer toch meer tijd neemt dan eerder gedacht. Zonder een persoonsnummer of een ID-nummer is het lastig om zaken als een zorg- of autoverzekering te regelen. Gelukkig kunnen wij als verhuizer onze klanten daar ook bij helpen. En het inpakken van verhuisdozen is ook altijd meer werk dat vooraf gedacht! Dat valt onder het rijtje ‘een goed begin is het halve werk’!”

Kosten verhuizing naar Zweden

Bij een goede voorbereiding hoort ook nadenken over de kosten. Verhuizen is natuurlijk nooit gratis, maar kost ook niet in elke situatie even veel. Peter de Jong: “De hoogte ervan is deels door de klant zelf in te vullen. Welke eisen stellen ze aan hun emigratie? Wil de klant volledig ontzorgd worden en dient te gehele inboedel ingepakt te worden? Het laden en lossen van de verhuiswagen wordt door de verhuiscrew van De Jong Verhuizingen verzorgd zodat de bezetting in de verhuiswagen zo optimaal mogelijk is en alle spulletje heel overkomen. We hanteren de regel dat dezelfde verhuizer bij het laden en het lossen van de inboedel aanwezig is en contact met de klant onderhoudt tijdens de verhuizing. In onze recensies geven klanten aan dit erg fijn te vinden. Om kosten te besparen is het belangrijk om na te gaan welke zaken in Zweden of andere noordelijke landen erg duur zijn. Neem dit mee vanuit Nederland zodat die kosten niet in de toekomst meer hoeven worden gemaakt.”

Groupage bespaart

Een slimme manier om te besparen op de verhuiskosten is gebruikmaken van een groupage-verhuizing. Dat betekent dat de verhuizingen van meerdere klanten worden gecombineerd. “Dit is véél goedkoper verhuizen, maar wel met de service en kwaliteit van een erkende verhuizer”, zegt De Jong. “Door ons specialisme kunnen wij praktisch iedere week van de maand inboedels in Scandinavië ophalen of bezorgen bij de klant.”

Hij raadt aan om altijd een vrijblijvend taxatiebezoek aan te vragen. Dat voorkomt teleurstellingen achteraf. En mocht je als klant nog geen woning hebben in Zweden, maar is je huis in Nederland al verkocht, dan kan De Jong Verhuizingen eveneens helpen. “Wij bieden verwarmde en beveiligde inboedelopslag aan voor onze klanten. Op ieder gewenst moment kunnen we de inboedel komen opladen en op afroep in Zweden komen bezorgen.”

(lees door onder de foto)

De Jong Verhuizingen

Verhuisbedrijf met passie

De Jong Verhuizingen heeft passie voor het vak, vertelt Peter de Jong. “De klant met een tevreden gevoel achterlaten in de nieuwe woning: dat is waar de verhuizers het voor doen! De Jong Verhuizingen is een klein familiebedrijf waardoor de lijntjes kort zijn en de klant ook buiten kantooruren terecht kan. Doordat er een vast team op Zweden verhuist, weten zij bijna alle plaatsen te vinden. Ze kunnen de klant ook goed op weg helpen bij praktische zaken zoals een garage voor winterbanden, of de beste overtocht naar Zweden. Wij kunnen klanten helpen en begeleiden bij hun volledige emigratie naar Zweden. Door onze samenwerking met Insito Real Estate kunnen we naar behoefte van de klant ondersteuning bieden. Te denken valt aan het verkrijgen van een persoonsnummer, het vinden van een woning, zoeken naar passend werk, vertalen van contracten, vinden van een school voor de kinderen enzovoort.”


Meer informatie?


Deel deze pagina