Over huren en huurhuizen in Zweden

      Reacties uitgeschakeld voor Over huren en huurhuizen in Zweden
Deel deze pagina

Huurhuizen in Zweden zijn ideaal om te wennen aan het Zweedse leven. Het is makkelijker om een huurwoning te verlaten dan een koophuis, mocht de nieuwe omgeving niet bevallen. Ook is het vanuit een huurhuis makkelijker zoeken naar iets om te kopen.

Huurhuizen in ZwedenVeel Nederlanders en Vlamingen die willen emigreren naar Zweden zijn dan ook in geïnteresseerd in huren. Het vraagt echter meer moeite om vanuit de Benelux een huurhuis in Zweden te vinden dan een koopwoning.

De gemeentelijke woningbedrijven, die vooral appartementen aanbieden, hebben veelal een eigen website met het actuele aanbod. Om die site te vinden, surf je het best naar de site van de gemeente van je keuze, en zoek je op woorden als bo en bostäder.

Een groot deel van het aanbod vind je op www.kvalster.se

Ook het populaire www.blocket.se is een goede bron voor wie wil huren in Zweden. Hier vind je voornamelijk appartementen en alleenstaande huizen aangeboden door particulieren.

Nuttige tips vind je ook in onze emigratiegids.

Lang niet alle beschikbare Zweedse huurwoningen staan op Internet. Veel huurhuizen in Zweden worden geadverteerd in plaatselijke kranten. Je kunt ook zelf in de krant adverteren, in een rubriek als Bostad sökes (woning gezocht). Het is goed mogelijk dat je daar reacties op krijgt.

Je kunt je kansen op een woning verder vergroten als je iemand kent in Zweden die voor jou de lokale markt in de gaten houdt. Sommige huizenbemiddelaars doen dit op no cure no pay-basis en gaan desgewenst de woning bezichtigen, zodat je niet voor elk huis naar het Noorden moet reizen.

Ook contactpersonen van emigratieprojecten kunnen mensen een handje helpen. Uiteraard kijken zij alleen naar woningen in de gemeente waar het project loopt.


Deel deze pagina