Emigratieboeken: Zweden

Deel deze pagina

Het Handboek Emigreren naar Zweden (Editie 2018) is een onmisbare gids voor wie een emigratie naar Zweden voorbereidt. Alle informatie in de tweede, herziene editie is bijgewerkt in 2018, dus actueel. In dit vlot leesbare en handzame boek vind je:

 • Waarom je naar Zweden moet emigreren, maar ook waarom niet.
 • Alles wat je moet weten over het persoonsnummer, verblijfskaarten en verblijfsvergunningen.
 • Volop informatie en nuttig advies over het kopen of huren van een huis in Zweden, hoe je erop kunt bieden en of je voor een hypotheek in aanmerking komt.
 • Belangrijke informatie als je je auto of een huisdier wilt meenemen.
 • Tal van tips voor wie in Zweden werk gaat zoeken, een sollicitatiebrief wil versturen en een eigen zaak gaat oprichten.
 • Wat je echt moet weten over belastingen, banken en verzekeringen.
 • Tips over hoe je Zweeds kunt leren, ook als je geen talenknobbel hebt.
 • Beschrijvingen van gezondheidszorg, sociale zekerheid en onderwijs in Zweden.
 • Hoe kinderen de emigratie gaan ervaren.
 • Een beschrijving van Zweden in vogelvlucht, naar landstreek en in trefwoorden.
 • Een lesje in Zweedse eigenaardigheden dat geen enkele emigrant mag missen.

Het Handboek Emigreren naar Zweden geeft een eerlijk en evenwichtig antwoord op je vragen. Sommige teksten stonden eerder op emigreren-naar-zweden.com en denieuwezweed.com en werden voor deze uitgave bewerkt en geactualiseerd.

Een greep uit lezersreacties op Bol.com:

Zeer informatief en volledig. Alles wat je wil weten over dit onderwerp vindt je hier terug. Een aanrader! (Bart53)

Dit boek is veelzijdig, leuk geschreven en bevat veel nuttige tips als je serieus overweegt te emigreren. Een echte must-have die van Zweden houdt en overweegt om daar zijn leven voort te zetten. (Benvanesch1962)

Als je erover nadenkt om naar Zweden te emigreren is dit een goed begin! Het helpt je over een paar dingen nadenken waar ik nog niet aan gedacht had! (Merelina)

Goed geschreven, veel informatie in een klein boekje. (TimHo)

Zeker een aanrader voor mensen die graag naar Zweden willen verhuizen. Heel wat praktische info terug te vinden in dit boek. (Madsz)

Een boek met veel praktische tips, omschrijvingen van gebieden in Zweden en do’s en don’ts! Kortom: voorbereiding op emigratie in notendop. (Chantalvdp)

Bij ons in ZwedenBij ons in Zweden

Bij ons in Zweden is de bundel columns en dagboeknotities die een inkijkje geeft in het leven van Marc de Jong en zijn familie tijdens hun eerste twee jaar in Zweden. Vlot geschreven verhalen die een vrij realistisch beeld geven van het leven op het Zweedse platteland, volgens een recensent. Leuk boek met verrassende tips dat zelfs de moeite waard is als je géén emigratieplannen hebt, volgens lezers.

Ook Bij ons in Zweden is te koop via Bol.com

 

 

 


Deel deze pagina