Werken en later een eigen zaak in Zweden? Saarloos zoekt nieuwe medewerker!

      Reacties uitgeschakeld voor Werken en later een eigen zaak in Zweden? Saarloos zoekt nieuwe medewerker!
Deel deze pagina

Wil je naar Zweden emigreren (of woon je er al)? Ben je ondernemend? En wil je op termijn misschien wel een eigen zaak in Zweden? Hier is een mogelijkheid om een vliegende start te maken.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Saarloos Sverige AB, specialist in bewaarmethodes voor fruit en groente, zoekt een ondernemende nieuwe medewerker. Gedacht wordt aan een commercieel ingestelde Nederlander met kennis van techniek. In eerste instantie gaat het om een functie in loondienst. Een bedrijfsovername is op termijn een reële mogelijkheid.

Eigen zaak in Zweden?Marktleider in ULO-techniek

De Nederlander Leendert Saarloos is al sinds 1983 actief met ULO-bewaring. ULO staat voor Ultra Low Oxygen. Het is een koeltechniek die wordt gebruikt voor het langdurig bewaren van met name fruit. Ook groente is mogelijk. In 1996 werd hij actief op de Zweedse markt en in 2004 verhuisde hij met zijn gezin naar Zweden, waar hij een eigen ULO-werkplaats opende. Deze bevindt zich in Vittsjö, in het noorden van Skåne, 20 kilometer van Hässleholm.

Saarloos Sverige AB is intussen marktleider op het gebied van ULO-bewaring in Scandinavië. Hoofdactiviteit is het ontwikkelen, installeren en onderhouden van ULO-koelruimtes bij fruittelers. Daarnaast beschikt het bedrijf in Vittsjö over acht koelruimtes met plaats voor 1,2 miljoen kilo fruit, voor telers die geen eigen voorzieningen hebben. Dat is gelijk aan ongeveer veertig vrachtwagens.


Nieuwe medewerker

Leendert Saarloos en zijn vrouw Margriet.

Leendert Saarloos wil het na 35 jaar rustiger aan gaan doen. Hij zoekt nu een nieuwe medewerker die het bedrijf gaat aansturen. Deze begint in loondienst. In eerste instantie is het de bedoeling dat hij een tijdje met de servicemedewerker op pad gaat om de klanten en alle activiteiten van het bedrijf te leren kennen. Nadien leert hij het werk op kantoor. Afhankelijk van de mogelijkheden en hoe de nieuwe medewerker zich ontwikkelt, kan hij de zaak op termijn overnemen. De wijze van financiering kan in overleg worden bepaald.

Voldoe je aan onderstaand profiel?

  • Je hebt kennis van (installatie)techniek
  • Liefst enige ervaring in het installatievak
  • Je hebt een commerciële inslag
  • HBO-denkniveau
  • Je hebt ambitie om een eigen zaak te leiden
  • Je spreekt Nederlands en Engels
  • Je bent bereid om Zweeds te leren
  • Je bent bereid om in de regio Vittsjö te gaan wonen

Neem dan zeker contact op! Leendert Saarloos is te bereiken via leendert@saarloos.se en telefonisch op +46 (0)70 352 6864.


Groeipotentieel

De toekomst van de onderneming ziet er veelbelovend uit. Momenteel zit ruim de helft van de klanten in Zweden, maar Saarloos is ook actief in Denemarken, Noorwegen en Finland. Het bedrijf heeft een klein, maar hecht team en werkt daarnaast veel met zzp-ers. Er is nog volop groeipotentieel. Het aantal hectare fruitbomen blijft groeien. Voor elke 2 hectare appelboomgaard is na vijf jaar een ULO-cel nodig.

Service is sterke troef

Saarloos Sverige AB is een prima renderend bedrijf met veel trouwe klanten en een uitstekende reputatie in de branche. Die goede naam dankt Saarloos niet alleen aan de kwaliteit van de koeltechnologie, maar ook aan de klantenservice. Bij storingen is het bedrijf ook in de weekenden bereikbaar en bereid om naar de klant te rijden. In Zweden, waar veel ondernemers buiten kantooruren slecht bereikbaar zijn, wordt dat erg gewaardeerd!


Meer informatie?


Deel deze pagina